Media and Communications

Vesti

Вести

Филтер по година

Филтер по тема

донираше

среда, 02 јануари 2013
ПЛИВА Скопје  на Клиниката за радиотерапија и онкологија донираше скоро 500.000 денари

Како општествено одговорна компанија, реномираниот фармацевтски производител ПЛИВА обезбеди донација во износ од околу 500.000 денари за изградба и опремување на посебна единица за најсофистицирана припрема на цитостатска терапија за болните кои се лекуваат на Клиниката за радиотерапија и онкологија во Скопје."На овие простори ПЛИВА и нејзините производи одамна се проверен и сигурен бренд во областа на фармацијата, а како членка на една од најголемите светски фармацевтски компании Teva, по пат на свој дистрибутер во земјата ЗЕГИН, веќе три години на македонските пациенти им обезбедува пал Повеќе »

​​​