Media and Communications

Vesti

Вести

Филтер по година

Филтер по тема

2013 News

четврток, 26 декември 2013

ПЛИВА Скопје по вторпат додели вредна донација на Универзитетската Клиника за радиотерапија и онкологија во Скопје


Универзитетската Клиника за радиотерапија и онкологија во Скопје,  изрази голема благодарност на фармацевтска компанија ПЛИВА која по втор пат додели донација во рамките на процесот за модернизација, зголемување на функционалноста на клиниката и подобрување на условите за третман на пациентите.Во име на Клиниката за радиотерапија и онкологија, директорот д-р  Милан Ристески изјави:” донацијата на ПЛИВА е од суштинско значење. Се однесува на преадаптација на постоечки простор за Кабинет за централно гравиметриско спремање на хемотерапија и тотална парентерална исхрана, кој во целост ќе ги испол Повеќе »

понеделник, 04 ноември 2013
Плива повторно добитник на Superbrands Македонија

Плива по втор пат стана добитник на наградата Superbrands Македонија, со што повторно го потврди статусот на една од водечките фармацевтски компании на пазарот во Република Македонија. За прв пат оваа награда на Плива во Македонија и е доделена во 2011 година.Врз основа на гласовите на повеќе од 20.000 крајни корисници и стручното жири, Плива ја доби оваа престижна награда за извонредни достигнувања и квалитет за 2013/14 година на меѓународната организација " Superbrands ". Superbrands се доделува на бренд кој има високо оценет квалитет, оригиналност и емоционална вредност за крајнио Повеќе »

среда, 02 јануари 2013
ПЛИВА Скопје  на Клиниката за радиотерапија и онкологија донираше скоро 500.000 денари

Како општествено одговорна компанија, реномираниот фармацевтски производител ПЛИВА обезбеди донација во износ од околу 500.000 денари за изградба и опремување на посебна единица за најсофистицирана припрема на цитостатска терапија за болните кои се лекуваат на Клиниката за радиотерапија и онкологија во Скопје."На овие простори ПЛИВА и нејзините производи одамна се проверен и сигурен бренд во областа на фармацијата, а како членка на една од најголемите светски фармацевтски компании Teva, по пат на свој дистрибутер во земјата ЗЕГИН, веќе три години на македонските пациенти им обезбедува пал Повеќе »

​​​