Media and Communications

Vesti

Вести

Филтер по година

Филтер по тема

2016 News

среда, 16 март 2016
ПЛИВА Скопје  на Фармацевтскиот Факултет  донираше повеќе од 500.000 денари

​  Фармацевтскиот Факултет при Универзитетот Кирил и Методиј во Скопје, изрази голема благодарност на фармацевтска компанија ПЛИВА која додели донација во рамките на процесот за модернизација на научно наставниот процес и зголемување на функционалноста на амфитеатарот и подобрување на условите за едукација на идните фармацевти.   Во име на Фармацевтскиот Факултет, деканот проф д-р Светлана Кулеванова изјави:             ” Донацијата на ПЛИВА е од суштинско значење. Се однесува на преадаптација на постоечки простор на Амфитеатарот , кој во целост ќе ги исполнува  критериумите и  стандардит Повеќе »

​​​