Media and Communications

Vesti

Вести

Филтер по година

Филтер по тема

2017 News

вторник, 11 април 2017
Македонското лекарско друштво (МЛД) ѝ додели на ПЛИВА престижна награда, Златна плакета за компанија која во изминатата година дала особен придонес за работата и промоцијата на Македонското лекарско друштво.


  Во името на ПЛИВА, како директор на ПЛИВИНОТО претставништво, Петар Велкоски истакна: „Горди сме што ПЛИВА е долгогодишен партнер на македонскиот здравствен систем и што како општествено одговорна компанија секоја година дава свој придонес во работата на Македонското лекарско друштво, но и во развојот на целокупната заедница.“ „Златната плакета од Македонското лекарско друштво нѐ обврзува  да продолжиме понатаму и на најдобар можен начин да дадеме препознатлив придонес во унапредувањето  на здравствената грижа во Македонија“, истакна Петар Велкоски. ПЛИВА со свои Повеќе »

четврток, 09 февруари 2017
Универзитетската Клиника за Хематологија во Скопје, изрази голема благодарност на фармацевтска компанија ПЛИВА која додели донација во рамките на процесот за модернизација ,зголемување на функционалноста на клиниката и подобрување на условите за третман на пациентите.

Во име на Клиниката за Хематологија, директорот проф.др. Чевревска изјави: ”Донацијата на ПЛИВА е од суштинско значење за современа дијагностика и лекување на малигните хематолошки пациенти и следење на ефектите на терапијата. Се однесува на обезбедување на комплетно автоматизиран молекуларно дијагностички систем кои ќе биде употребуван во дијагностички цели за пациентите. Сакам да искажам благодарност од страна и на пациентите и на целиот персонал на Клиника за Хематологија за оваа донација, која многу ќе го подобри квалитетот на услугата.”   „Превземаме активности како би им помогнале на Повеќе »

​​​