PLIVAzdravlje

PLIVAzdravlje е специјализиран здравствен портал наменет за пошироката јавност и за сите кои сакаат на едноставен начин да дознаат нешто повеќе за различни теми од областа на здравјето и медицината.

Порталот нуди подробни информации за болести, симптоми, лекови, исхрана, вежби и други теми од секојдневното живеење. Лесно достапната содржина е организирана во категории според возраста, полот, областа од интерес и начинот на пристап до информациите.

Интерактивниот портал нуди разновидна содржина, вклучувајќи Виртуелен Атлас, Прирачник за болести, Медицински лексикон, Исхрана според заболување и Алергијски семафор за неколку хрватски градови, како и Календар за овулација. За да се направи порталот PLIVAzdravlje уште подостапен за граѓаните, од 2010 година се развиени апликации за iPhone - Virtual Atlas и Nutrition by Disease. PLIVAzdravlje е првиот здравствен портал кој им овозможува на своите читатели да користат вакви услуги.

Порталот обезбедува ажурирани и веродостојни информации, а гаранцијата за квалитетот на содржината лежи во фактот дека порталот е развиен во соработка со водечки имиња на хрватската медицина и еминентни експерти во одредени области. PLIVAzdravlje поседува HONcod сертификат.

Споделете ја оваа страница на: